وزنهبردارى در فاصله اندک با المپیک برخلاف دورههای قبلی امید چندان به درخشش در این رویداد بزرگ ندارد.
اگر کشتى آزاد و فرنگى را دو رشته مجزا محسوب کنیم و ملاک را هم بر اساس استاندارد جهانى مرسوم بر اساس مرغوبیت مدال قرار دهیم نه تعداد آن، آن وقت وزنهبردارى ایران تا قبل از المپیک ٢٠٢۴ پاریس با کسب ٩ طلا، شش نقره و پنج برنز موفقترین رشته ورزشى ایران در بازیهاى المپیک به حساب خواهد آمد.
با جمع مدالهاى کشتى آزاد و فرنگى ایران در المپیک، وزنهبردارى جایگاه دوم رشتههاى ورزشى کشورمان را در بازیهاى المپیک به خود اختصاص مىدهد.
عملکرد ورزش ایران در ٣٢ دوره المپیک به تفکیک رشتههاى ورزشى:
١)وزنه بردارى ٩ 🥇 ۶ 🥈 ۵ 🥉
٢)کشتى آزاد ٧ 🥇 ١۴ 🥈 ١٧ 🥉
٣)کشتى فرنگى ۴ 🥇 ١🥈۴ 🥉
۴)تکواندو ٢🥇١🥈٣🥉
۵)تیراندازى ١ 🥇
6)کاراته ١🥇
٧)دو و میدانى ١🥈
وزنهبردارى ایران رکوردهاى منحصر به فرد دیگرى هم در کارنامه دارد، مثل کسب اولین مدال طلاى تاریخ ورزش کشورمان در المپیک که توسط جعفر سلماسى و به رنگ برنز در ١٩۴٨ کسب شد، یا نام حسین رضازاده در کنار هادى ساعى که به عنوان تنها ورزشکاران تاریخ ایران تا به امروز توانستهاند دو مدال طلاى المپیک را به چنگ آورند و محمد نصیرى که تنها ورزشکار و وزنهبردار تاریخ ورزش ایران به حساب مىآید که هر سه مدال طلا، نقره و برنز المپیک را مال خود کرده است.
وزنهبردارى در دو دوره اخیر المپیک یعنى ٢٠٢٠ توکیو و بازیهاى پیش روى ٢٠٢۴ پاریس این شانس را داشت تا با حمایت ویژه و به کارگیرى تمام توان فنى و امکانات خود شرایطى را به وجود بیاورد تا کیانوش رستمى با یک طلا و یک نقره المپیک به شکستن رکورد هادى ساعى یورش ببرد.
اتفاقى که اکنون کشتى با حسن یزدانى یل پرافتخار خود به سوى تحقق آن خیز برداشته است.
کیانوش رستمى که بىشک خودش هم در اتفاقات پیش آمده براى کنار ماندنش از دو المپیک توکیو و پاریس بىتقصیر نیست، در ماههای گذشته اسیر برخی اتفاقات عجیب و شاید لجبازیها شد.
کیانوش رستمى و مهار ١٧۵ کیلو در روز اول ٢٠٢۴
کیانوش رستمى مرد دومداله المپیکى ورزش ایران در روز اول سال ٢٠٢۴ با انتشار فیلم بالابردن وزنه ١٧۵ کیلویى در حرکتى یک ضرب، خط و نشان عجیبى کشید که به گونهاى سطح کیفى مرحله آخر لیگ برتر وزنهبردارى را به چالش کشید.